Επιλογή Σελίδας

Για 30 χρόνια, η INTERSOS έχει επιλέξει σε ποια πλευρά θα είναι: Στην προάσπιση της ζωής, της αξιοπρέπειας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου. Στην πλευρά της παροχής ανθρωπιστικής βοήθηειας σε όσους το έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, 247 εκατομμύρια άνθρωποι θα χρειαστούν ανθρωπιστική βοήθεια το 2022.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν καταφύγιο στη χώρα τους ή στο εξωτερικό.
Τα άτομα που ζουν σε οξεία επισιτιστική ανασφάλεια έχουν αυξηθεί σε 345 εκατομμύρια, αριθμός διπλάσιος σε μόλις δύο χρόνια.
Αυτοί είναι οι υψηλότεροι αριθμοί που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Στο επίκεντρο της παγκόσμιας ανθρωπιστικής έκτακτης ανάγκης βρίσκονται σήμερα οι πόλεμοι, οι επιπτώσεις των οποίων ενισχύονται από την οικονομική κρίση, την κλιματική αλλαγή και την υγειονομική κρίση.

Περίπου το 80% των αναγκών οφείλονται σε μικρής ή μεγάλης έντασης συγκρούσεις, με άμεσες συνέπειες στην ικανότητα των κοινοτήτων να έχουν πρόσβαση σε πόρους, να παράγουν εισόδημα και να επενδύουν σε παράγοντες σταθεροποίησης και ανάπτυξης όπως η εκπαίδευση και η δημόσια υγεία.
Οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση αυτών των κρίσεων είναι ολοένα και πιο αναγκαίες. Ανθρωπιά, για εμάς, σημαίνει να υποστηρίζεις αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να ανταποκριθούν στις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις, παρέχοντας βοήθειά σε όσους – εξαιτίας του πόλεμου, της φτώχειας, της πείνας ή των ασθενειών – τη χρειάζονται περισσότερο.

Με περισσότερες από 20 αποστολές σε όλο τον κόσμο, η INTERSOS βρίσκεται δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη

Με περισσότερες από 20 αποστολές σε όλο τον κόσμο, η INTERSOS βρίσκεται δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 19 Αυγούστου 2008 μετά την επίθεση στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών πέντε χρόνια νωρίτερα στη Βαγδάτη του Ιράκ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης μας υπενθυμίζει τη θεμελιώδη σημασία της αμερόληπτης, ανεξάρτητης και ουδέτερης ανθρωπιστικής βοήθειας για τη διασφάλιση της ζωής και της αξιοπρέπειας εκατομμυρίων ανθρώπων.

Share This