Επιλογή Σελίδας

HELIOS – Υποστήριξη Ένταξης στην Ελλάδα
για Δικαιούχους Διεθνούς Προστασίας

Από το 2019, η INTERSOS Hellas είναι ενεργός εταίρος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM) στα πλαίσια του προγράμματος HELIOS (Υποστήριξη Ένταξης στην Ελλάδα για Δικαιούχους Διεθνούς Προστασίας). Το έργο στοχεύει στην προώθηση της ένταξης των αναγνωρισμένων προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, αυξάνοντας τις προοπτικές των δικαιούχων για αυτονομία και αυτοδιάθεση, ενώ παράλληλα καθιερώνει την πρόσβαση στον μηχανισμό ένταξής του για όσους διαμένουν σε προγράμματα προσωρινής στέγασης.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενέργειες:

-Μαθήματα ένταξης: Πραγματοποίηση μαθημάτων ένταξης σε Εκπαιδευτικά Κέντρα Ένταξης σε όλη την Ελλάδα. Κάθε κύκλος εκτείνεται σε διάρκεια έως 6 μήνες, και περιλαμβάνει θεματικές σχετικές με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, εργασία πολιτιστικού προσανατολισμού και ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής.

-Υποστήριξη στέγασης: Υποστήριξη των δικαιούχων προς ανεξάρτητη διαβίωση, υποστήριξη της πρόσβασης στην αγορά κατοικιών με επιδοτήσεις ενοικίασης και δικτύωση με ιδιοκτήτες διαμερισμάτων.

-Υποστήριξη απασχολησιμότητας: ατομική απασχολησιμότητα και υποστήριξη ετοιμότητας εργασίας μέσω συμβουλευτικής εργασίας, πρόσβαση σε επαγγελματικά δίκτυα πιστοποίησης με εργοδότες.

-Παρακολούθηση της ενσωμάτωσης και συνεπής ευαισθητοποίηση της κοινότητας υποδοχής μέσω της εμπλοκής των μέσων επικοινωνίας και εργαστηρίων και εκδηλώσεων.

Μέσα από το έργο της, η INTERSOS Hellas υποστηρίζει την πρόσβαση των δικαιούχων της σε ανεξάρτητη διαβίωση, διευκολύνοντας τις διαδικασίες της ενοικίασης, της επαφής με τους ιδιοκτήτες, καθώς και μέσω της παροχής επιδοτήσεων ενοικίασης και των εισφορών μετακίνησης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, και χρήσιμα στοιχεία επικοινωνίας επισκεφθείτε τον ακόλουθο ιστότοπο: https://greece.iom.int/en/hellenic-integration-support-beneficiaries-international-protection-helios

 

Οι ιδιοκτήτες σπιτιών που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για το HELIOS ή που θα ήθελαν να το στηρίξουν και να επικοινωνήσουν με πιθανούς ενοικιαστές, είναι ευπρόσδεκτοι να συντάξουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής. Θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο δυνατό αφότου λάβουμε την ερώτησή σας.
Share This