Επιλογή Σελίδας

Γνωρίσαμε νέες  επιχειρήσεις, σημειώσαμε χρήσιμα σχόλια και ωραίες ιδές, μα πάνω απ’ όλα καταλήξαμε ότι η διασύνδεση προσφύγων με την αγορά εργασίας, παρά τις προκλήσεις, αποτελεί μια αμοιβαία συμφέρουσα λύση.  Βρίσκει κερδισμένους τόσο τους εργοδότες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά ζητήματα στελέχωσης, τους πρόσφυγες οι οποίοι αναζητούν την ευκαιρία να εργασθούν και να ξαναχτίσουν τη ζωή τους και την τοπική κοινωνία πιο ανθεκτική στις σύγχρονες προκλήσεις.

Εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών,  εκπρόσωποι επιχειρήσεων, ο Πρόεδρος και μέλη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, παραβρέθηκαν στην ημερίδα που διοργανώθηκε τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024, στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος #Together.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κύριος Ευθύμιος Χρυσοστόμου αναφέρθηκε στην αδυναμία εύρεσης προσωπικού  που αντιμετωπίζουν πολλές επιχειρήσεις της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα αποτελεί απάντηση σε μια πραγματική ανάγκη της αγοράς.

Στη συνέχεια ο κύριος Πέτρος Μάστακας, Υπεύθυνος Ένταξης στο γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την ένταξη προσφύγων στην αγορά εργασίας.  Η κυρία Αναστασία Μπενέκου, Υπεύθυνη Απασχολισιμότητας, παρουσίασε την ψηφιακή πλατφόρμα Adama, στην οποία έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 1.200 ωφελούμενοι και 200 επιχειρήσεις. Μέσω της πλατφόρμας υποστηρίζεται η διασύνδεση  εργοδοτών και προσφύγων που αναζητούν εργασία.

Ο κύριος Ευθύμιος Τρομπούκης, υπεύθυνος προγραμμάτων της INTERSOS Hellas,  παρουσίασε τις δυνατότητες υποστήριξης που παρέχονται στους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που επιθυμούν να εργασθούν, μέσω του προγράμματος #Together.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Ηπείρου κυρία Αγνή Νάκου, η οποία υπογράμμισε τη στήριξη της περιφέρειας στην υλοποίηση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα “#Together” υλοποιείται από την INTERSOS Hellas, σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών – Πνευματικό Κέντρο/ Διαπολιτισμικό Κέντρο Κοινωνικής Ένταξης «Ακαδημία» και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και έχει ως στόχο την υποστήριξη των προσφύγων στην απόκτηση εργαλείων, πληροφοριών και μέσων τα οποία θα τους βοηθήσουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

 

Share This