Επιλογή Σελίδας
Ψυχική Υγεία και Ψυχοκοινωνική Yποστήριξη

 

Lesvos Project - INTERSOS

Στο νησί της Λέσβου, η INTERSOS είναι παρούσα από τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν μια ειδική ομάδα έκτακτης ανάγκης στάλθηκε μετά την πυρκαγιά στο camp της Μόριας προκειμένου να αξιολογήσει τις πιο επείγουσες ανάγκες του πληγέντος πληθυσμού και να απαντήσει με αποτελεσματική αντίδραση σε κρίσεις.

Καθώς αναδύθηκε επείγουσα η ανάγκη για υποστήριξη με πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας σε ευάλωτες γυναίκες, στις αρχές του 2021 η INTERSOS ξεκίνησε μία παρέμβαση Ψυχικής Υγείας και Ψυχοκοινωνικής υποστήριξης με στόχο την παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας σε ευάλωτες γυναίκες που κατοικούν στο καταυλισμό στο Μαυροβούνι ώστε να αυξήσει γενικότερα εκεί την αποτελεσματικότητα ανταπόκρισης σε ζητήματα ψυχικής υγείας.

Επί του παρόντος, το εν λόγω πρόγραμμα της INTERSOS στοχεύει σε γυναίκες οι οποίες ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες που παρουσιάζουν ενδείξεις ψυχολογικής δυσφορίας, έχουν επιβιώσει από περιστατικά έμφυλης βίας και / ή είναι οι μοναδικές ή κύριες φροντίστριες κάποιου εξαρτώμενου μέλους της οικογένειας.

Η ομάδα επαγγελματιών ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής στήριξης της INTERSOS, αποτελούμενη από Ψυχολόγους, Case Managers και Protection Officers διασφαλίζει ότι το πρόγραμμα ψυχικής υγείας ακολουθεί μια ολιστική και βασισμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα προσέγγιση.

Στόχος της παρέμβασης, στο πλαίσιο της πλήρους υποστήριξης διαχείρισης περιπτώσεων, είναι να παρέχει ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική φροντίδα στα άτομα, μέσω ατομικών και ομαδικών συνεδριών, μαζί με υψηλής ποιότητας παραπομπές των δικαιούχων σε άλλες υπηρεσίες και υποστήριξη.

Οι φωτιές στη Μόρια…Μία μαύρη επέτειος

Οι φωτιές στη Μόρια…Μία μαύρη επέτειος

Πάει ένας χρόνος από τις φωτιές στη Μόρια. Ακριβώς έναν χρόνο πριν, φλόγες κατέστρεψαν τον προσφυγικό καταυλισμό στη Μόρια της Λέσβου. Με αφορμή αυτό το γεγονός, οι ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές είχαν υποσχεθεί ότι θα βελτιωθούν οι συνθήκες υποδοχής. Η Επίτροπος...

Στιγμές από το έργο της Intersos στη Λέσβο

Στιγμές από το έργο της Intersos στη Λέσβο

Στο νησί της Λέσβου (#Lesvos), η #INTERSOS συνεχίζει δυναμικά, με συνέπεια και με επίκεντρο τον άνθρωπο την αποστολή που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2020 ύστερα από την επείγουσα κατάσταση όπου βρέθηκαν πολλοί δικαιούχοι διεθνούς προστασίας μετά το ξέσπασμα των...

Share This