Επιλογή Σελίδας

Ο Γενικός Διευθυντής της INTERSOS Hellas, Απόστολος Βεΐζης μίλησε με την δημοσιογράφο Κατερίνα Παπαβασιλείου στον ραδιοφωνικό σταθμού 9.84, με σημείο αναφοράς τα όσα διαδραματίζονται στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, τα καραβάνια των προσφύγων που περνούν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας καθώς και την ανθρωπιστική αποστολή της Intersos στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη.

«Παιδιά σοκαρισμένα, γυναίκες που μόλις διαβούν τα σύνορα, κλαίνε. Πρώτον γιατί πέρασαν με ασφάλεια τα σύνορα και έσωσαν τα παιδιά τους και δεύτερον γιατί άφησαν πίσω τους άντρες τους που πολεμάνε και τα σπίτια τους.

Η ομάδα μας βρίσκεται στα σύνορα της Μολδαβίας με αυτά της Ουκρανίας, απ’ όπου περνάνε χιλιάδες άνθρωποι. Η Μολδαβία  είναι η φτωχότερη χώρα στην Ευρώπη και έχει δεχθεί,  αναλογικά με τον πληθυσμό της, τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων. Η χώρα αυτή αποτελεί έκπληξη για εμάς, καθώς οι Μολδαβοί έχουν ανοίξει τα σπίτια τους και φιλοξενούν περισσότερους από 100.000  πρόσφυγες.

Η Μολδαβία όμως δίνει ένα “μάθημα” αυτή τη στιγμή στην μεγάλη και πλούσια Ευρώπη. Δείχνει το δρόμο στο πως -όταν κάποιος έχει τη διάθεση και την πολιτική βούληση- μπορεί να διαχειριστεί το ανθρώπινο ζήτημα».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ: https://cutt.ly/gDRmrF7

Share This