Επιλογή Σελίδας

— 19.05.2022 — Το πρόγραμμα «Εμβόλια για Όλους» της INTERSOS Hellas, το οπoίο υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, της PRAKSIS και των Γιατρών του Κόσμου, ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου 2022.

Στο πλαίσιο αυτό η INTERSOS Hellas διοργανώνει την Πέμπτη 16 Ιουνίου και ώρα 11 π.μ., στον φιλόξενο χώρο του Athens Impact Hub, μία ανοικτή εκδήλωση προκειμένου να κάνουμε όλοι μαζί τον απολογισμό όλων των δράσεων και παρεμβάσεων που φέραμε εις πέρας κατά την διάρκεια διεξαγωγής του εν λόγω προγράμματος, οι οποίες συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της συλλογικής αυτής προσπάθειας.                                     

Για όλους εμάς, μεγάλη πρόκληση υπήρξε εξαρχής η προστασία των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα και δεν διαθέτουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, προκειμένου οι άνθρωποι «χωρίς χαρτιά» να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας και στο εμβόλιο κατά της COVID-19.

Πεποίθηση μας ήταν και είναι ότι η δημόσια υγεία προστατεύεται όταν όλοι οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στο αγαθό που λέγεται Υγεία και ότι η προστασία από την πανδημία μας αφορά όλους.

Με συντονισμένες προσπάθειες και έπειτα από στοχευμένες παρεμβάσεις, είμαστε σε θέση σήμερα να δηλώσουμε ότι πετύχαμε τον στόχο μας και ένας αριθμός ανθρώπων, μέχρι πρόσφατα αποκλεισμένος, έχει πλέον πρόσβαση στο εμβόλιο κατά της COVID-19.

Υπάρχουν όμως πολλά ακόμη να γίνουν κι εμείς, μαζί με όλους εσάς, ήδη κοιτάζουμε την επόμενη μέρα.

 

 

 

                                                                                                    Με εκτίμηση,

 

                                                                                               INTERSOS Hellas

                                                                     

Share This