Επιλογή Σελίδας

H INTERSOS σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών με μια θεματική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 23/11/2018 στο κέντρο κοινότητας «Μικτή Πόλη».

Στην εκδήλωση, η Δρ. Αθηνά Πεγκλίδου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Γυναικοκτονία», ενώ πραγματοποιήθηκε φωτογραφική έκθεση με θέμα: «Έμφυλα στερεότυπα υπό ερώτηση».

Η φωτογραφική έκθεση αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια προσφύγων και προσφυγισσών που συμμετείχαν στις συνεδρίες ενδυνάμωσης σχετικά με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Έμφυλη ισότητα τα οποία υλοποιήθηκαν από την INTERSOS.

Η φωτογραφία αποτελεί ένα μέσο έκφρασης των συναισθημάτων, σκέψεων , αγωνίας και πεποιθήσεων μας χωρίς λόγια. Η φωτογραφία είναι μια διεθνής γλώσσα που όλοι-ες μας μιλάμε και κατανοούμε. Η επιλογή της φωτογραφίας ως μέσο έκφρασης δεν είναι τυχαία. Μέσω της φωτογραφίας επιχειρήθηκε να τεθεί υπό ερώτηση τι θεωρείται κανονικό και φυσικό και ενώ εν τέλει επιχειρήθηκε ένας διάλογος σχετικά με τα δικαιώματα.

 

Share This