Επιλογή Σελίδας

«Ομάδες μας βρίσκονται και στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας και σε εκείνα με τη Μολδαβία, όπου παρέχουμε υπηρεσίες με τη βοήθεια διαμεσολαβητών (σ.σ. όχι απλοί διερμηνείς, μεσολαβούν στη συνεννόηση και σε πολιτισμικό επίπεδο).

Είναι πολύ έντονα τα ψυχολογικά προβλήματα, καθώς οι οικογένειες έχουν χωριστεί (σ.σ. οι άνδρες 18 έως 45 ετών δεν επιτρέπεται να φύγουν) και σε πολλές περιπτώσεις έχει χαθεί η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας. Υπάρχει επίσης ανάγκη πρωτοβάθμιας περίθαλψης, καθώς όσοι φτάνουν στα σύνορα είναι ταλαιπωρημένοι από τις κακουχίες.

Μέλη του οργανισμού μας είχαν μεταβεί στην ευρύτερη περιοχή πριν από τον πόλεμο, για να χαρτογραφήσουν τις ανάγκες· αρχικά υπολογίζαμε να δώσουμε το “παρών” μόνο στα σύνορα με την Πολωνία, όμως στείλαμε κλιμάκιο και στη Μολδαβία, η οποία χρειάζεται μεγαλύτερη ενίσχυση. Σε αυτές τις περιπτώσεις μεταβαίνουν στην αρχή τα πιο έμπειρα στελέχη για να οργανώσουν τη λειτουργία των κινητών μονάδων, να εκπαιδεύσουν νεότερους συνεργάτες και να καλλιεργήσουν συνεργασίες με ομάδες της περιοχής. Η ενεργοποίηση των οργανώσεων στις χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία δεν συνεπάγεται διακοπή άλλων προγραμμάτων».

Ο Γενικός Διευθυντής της INTERSOS Hellas, Απόστολος Βεΐζης μίλησε στην “Καθημερινή” για την κρίση στην Ουκρανία και τις δραματικές στιγμές που ζουν χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι εγκαταλείπουν την πατρίδα τους υπό τον ήχο των σειρήνων του πολέμου.

Έχοντας συμμετάσχει και ο ίδιος στην ανθρωπιστική αποστολή της Intersos σε Πολωνία και Μολδαβία, «φωτογράφησε» τις συνθήκες που επικρατούν εκεί και πως η Intersos παρεμβαίνει ανταποκρινόμενη στην επιτακτική ανάγκη για βοήθεια εκεί.

Η οργάνωση μένοντας πάντα πιστή στον άνθρωπο, βοηθάει προσφέροντας ιατρική περίθαλψη και φροντίδα σε πλήθος ευάλωτου κόσμου, σπεύδοντας δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη!

Βρείτε το ρεπορτάζ εδώ: https://cutt.ly/1AAXfoG

Share This